Farsangi fánk sütőben recept
60 perc
A Farsangi fánk sütőben hozzávalói:
30 dkg liszt,
4 dl tej,
3 dkg puha vaj,
2 dkg élesztő,
1 tojássárgája,
1 ek. cukor,
csipetnyi patikasó,
porcukor
A Farsangi fánk sütőben elkészítési módja:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttattam és az átszitált liszthez adtam. Beletettem a vajat, a sót és a tojást is és géppel lágy tésztát dagasztottam. Amikor már nem ragadt, cipót formáztam belőle, letakartam és meleg helyen kb. egy óra alatt megkelesztettem. Ha a tészta a duplájára nőt, lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra nyújtottam és pogácsaszaggatóval fánkokat szúrtam belőle. Egymástól 2-3 cm távolságra sütőpapírral bélelt tepsibe raktam őket és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütöttem (közben tíz perc elteltével a fánkokat megfordítottam). A kész fánkokat megszórtam vaníliás porcukorral. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. ápr. 26. 21:23
A farsangi fánk sütőben elkészítési módja és hozzávalói.