Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Farsangi fánk sütőben recept

Farsangi fánk sütőben recept

Elkészítési idő 60 perc

A Farsangi fánk sütőben hozzávalói:
30 dkg liszt,
4 dl tej,
3 dkg puha vaj,
2 dkg élesztő,
1 tojássárgája,
1 ek. cukor,
csipetnyi patikasó,
porcukor


A Farsangi fánk sütőben elkészítési módja:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttattam és az átszitált liszthez adtam. Beletettem a vajat, a sót és a tojást is és géppel lágy tésztát dagasztottam. Amikor már nem ragadt, cipót formáztam belőle, letakartam és meleg helyen kb. egy óra alatt megkelesztettem. Ha a tészta a duplájára nőt, lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra nyújtottam és pogácsaszaggatóval fánkokat szúrtam belőle. Egymástól 2-3 cm távolságra sütőpapírral bélelt tepsibe raktam őket és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütöttem (közben tíz perc elteltével a fánkokat megfordítottam). A kész fánkokat megszórtam vaníliás porcukorral. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A farsangi fánk sütőben elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook