Sajtos burgonyagratin recept
80 perc
A Sajtos burgonyagratin hozzávalói:
100 dkg hámozott burgonya,
20 dkg reszelt sajt,
1 gerezd félbevágott fokhagyma,
2,5 dl zsíros tejszín,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, reszelt szerecsendió, vaj
A Sajtos burgonyagratin elkészítési módja:
A vékonyra szelt burgonyaszeleteket egy tál hideg vízben 5 percig áztattam, majd jól lecsepegtettem. Közben egy hőálló tál oldalát és alját jó erősen bedörzsöltem a fokhagyma vágott felével, az oldalát vékonyan kikentem vajjal. A burgonyaszeleteket egy tálban alaposan beleforgattam a tejszínbe, és frissen reszelt szerecsendióval, sóval, borssal ízesítettem. A sütőtálba raktam és a még megmaradt tejszínt is ráöntöttem. A burgonyaszeletek tetejére szórtam a sajtot és néhány vajdarabkát is tettem rá. A sütőtálat a 190 fokra előmelegített sütőbe tolva kb. 60-70 percig sütöttem, hogy a burgonya teljesen megpuhuljon, a teteje pedig aranysárgára piruljon. A sütőből kivéve pár percig pihentettem, majd tálaltam. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. ápr. 23. 21:00
A sajtos burgonyagratin elkészítési módja és hozzávalói.