Diabetikus sajttorta recept

A Diabetikus sajttorta hozzávalói:
140 g gullón keksz
40 g vaj
250 g mascarpone sajt
2 db tojás
2 ek teljes kiőrlésű búzaliszt
1 ek búzaliszt
150 ml habtejszín
2 tk citromlé
ízlés szerint xilit vagy nyírfacukor

A Diabetikus sajttorta elkészítési módja:
A kekszet zacskóba tesszük, és apró darabokra törjük. A vajat megolvasztjuk és összekeverjük a morzsával. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk és a morzsával kibéleljük. Tegyük be előmelegített sütőbe, és 160 C fokon süssük 10 percig. Amíg pirul a morzsa, vegyünk elő egy tálat. A mascarponét, a cukorhelyettesítőt, tojásokat, liszteket, habtejszínt és a citromlevet tegyük bele és keverjük egyneművé. Ha letelt a 10 perc, kivesszük a morzsát a sűtőből. Rátesszük a krémet és visszatesszük a sütőbe. 160 C fokon süssük továbbra is, de kb. 20 perc múlva nézzünk rá, nehogy megpiruljon a teteje. Összesen kb. 50 percig kell, hogy süljön. Hagyjuk a formában kihűlni, majd szedjük ki és tegyük hűtőbe kb. 1 órára.
Ha nagyon pirulna a tetejére, tegyünk rá alufóliát.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: szneszabonoja, 2020. ápr. 18. 08:01
A diabetikus sajttorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.