Fagyi szelet recept
50 perc
A Fagyi szelet hozzávalói:
A tésztához
5 db tojás
6 ek víz
15 dkg finomliszt (finom)
20 dkg cukor
10 dkg dió (darált)
1 csomag sütőpor
A krémhez
4 dl tej
2 evőkanál finomliszt (finom)
2 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
A mázhoz
5 db tojásfehérje
15 dkg cukor
2 ek csokoládédara
A Fagyi szelet elkészítési módja:
A tésztához 5 db tojás 6 ek víz 15 dkg finomliszt (finom) 20 dkg cukor 10 dkg dió (darált) 1 csomag sütőpor A krémhez 4 dl tej 2 evőkanál finomliszt (finom) 2 csomag vaníliás pudingpor 25 dkg margarin 20 dkg porcukor 1 db tojássárgája 1 csomag vaníliás cukor A mázhoz 5 db tojásfehérje 15 dkg cukor 2 ek csokoládédara (ízlés szerint) hirdetés elkészítés A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Amikor már kemény, hozzáadjuk a cukrot majd a tojások sárgáját, vizet, lisztet és a diót, és piskótatésztát sütünk. Kb. 25-30 perc (tűpróba!). Míg sül a tészta, addig elkészítjük a krémet: a pudingot és a lisztet simára keverjük a tejjel (először kevés tejjel kikeverjük, utána öntjük fel a megfelelő mennyiséggel, és így szép sima lesz a krém). Amíg hűl a puding, addig a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Mikor már teljesen kihűlt a puding, akkor a két krémet összekeverjük. A krémet egyenletesen a kihűlt tésztára simítjuk. Gőz fölött keményre verjük a tojásfehérjéket a cukorral, és a krémre tesszük, utána csoki darával megszórjuk.
Vízbe mártott késsel szeleteljük!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: szneszabonoja, 2020. márc. 2. 06:02
A fagyi szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.