Teljes kiörlésű sajtos rúd recept



60 dkg tejes kiőrlésű liszt
25 dkg margarin
2 tojás
1 cs sütőpor
1 kávés kanál só
2 kis doboz tejföl
20 dkg sajt
A Teljes kiörlésű sajtos rúd elkészítési módja:
A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű margarint, 1 db tojást, a kávés kanál sót, két doboz tejfölt és 10 dkg reszelt sajtot. Ezekből a hozzávalókból közepesen lágy, nyújtható tésztát gyúrunk, majd 30 percig hagyjuk pihenni Ezután a tésztát 1,5 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét megkenjük tojással és megszórjuk a maradék reszelt sajttal,feldaraboljuk. Az így kapott rudacskákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben készre sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: szneszabonoja, 2020. jan. 22. 10:30
A teljes kiörlésű sajtos rúd elkészítési módja és hozzávalói.