Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Májgombócleves kenőmájasból recept

Májgombócleves kenőmájasból recept

Elkészítési idő 45 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Májgombócleves kenőmájasból hozzávalói:
15 dkg kenőmájas,
1 db tojás,
30 dkg vegyes mirelit leveszöldség,
10 dkg levestészta,
1 pár virsli,
2 ek. étolaj,
4 ek. búzadara,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, morzsolt majoránna, petrezselyemlevél


Májgombócleves kenőmájasból 1.Májgombócleves kenőmájasból 2.


A Májgombócleves kenőmájasból elkészítési módja:
A leveszöldséget az étolajon kb. 5 percig pirítottam. Majd felöntöttem kb. 1,5 liter vízzel és fűszerezem. 1 tojást felvertem, elkevertem benne a kenőmájast és a búzadarát. Kevés sót és egy kicsi őrölt borsot és morzsolt majoránnát is tettem bele, majd egy villával alaposan összekevertem. Amíg a leves főtt addig a hűtőben tároltam. Kb. 20 perc főzés után kiskanállal a forrásban lévő levesbe szaggattam. Ekkor tettem bele a szeletelt virsliket és a tésztát is. Kis lángon még főztem kb. 15 percig, majd elzártam alatta a hőforrást. Fedő alatt még 10 percig hagytam, azután már lehet is tálalni. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A májgombócleves kenőmájasból elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook