Májgombócleves kenőmájasból recept
45 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Májgombócleves kenőmájasból hozzávalói:
15 dkg kenőmájas,
1 db tojás,
30 dkg vegyes mirelit leveszöldség,
10 dkg levestészta,
1 pár virsli,
2 ek. étolaj,
4 ek. búzadara,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, morzsolt majoránna, petrezselyemlevél
A Májgombócleves kenőmájasból elkészítési módja:
A leveszöldséget az étolajon kb. 5 percig pirítottam. Majd felöntöttem kb. 1,5 liter vízzel és fűszerezem. 1 tojást felvertem, elkevertem benne a kenőmájast és a búzadarát. Kevés sót és egy kicsi őrölt borsot és morzsolt majoránnát is tettem bele, majd egy villával alaposan összekevertem. Amíg a leves főtt addig a hűtőben tároltam. Kb. 20 perc főzés után kiskanállal a forrásban lévő levesbe szaggattam. Ekkor tettem bele a szeletelt virsliket és a tésztát is. Kis lángon még főztem kb. 15 percig, majd elzártam alatta a hőforrást. Fedő alatt még 10 percig hagytam, azután már lehet is tálalni. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. máj. 5. 13:12
A májgombócleves kenőmájasból elkészítési módja és hozzávalói.