Konyakos kacsa recept
A Konyakos kacsa hozzávalói:1 egész pecsenyekacsa,
1 fej hagyma,
8 dkg császárszalonna,
5 dkg liszt,
2 dl vörösbor,
5 cl konyak,
12 dkg kacsamáj,
4 dkg vaj,
1 dl olaj,
egy csokor petrezselyem
Ízlés szerint: patikasó, babérlevél, kakukkfű
A Konyakos kacsa elkészítési módja:
A kacsa aprólékát, a negyedekre vágott hagymát és a felkockázott császárszalonnát kevés olajban megpirítottam. Meghintettem liszttel, ráöntöttem a vörösbort, kevés vizet és a konyakot. Petrezselyemmel, babérlevéllel, kakukkfűvel, sóval ízesítettem. 30-35 percig kis lángon forraltam, majd egy szűrőn leszűrtem. A kacsa máját kevés vajban megpirítottam, aztán áttörtem és a leszűrt mártásba vegyítettem. Közben a kacsát a sütőben ropogósra sütöttem; amikor elkészült, a zsírját is a mártásba öntöttem. Tálaláskor a húst feldaraboltam és a mártással leöntve, pirított burgonyával kínáltam. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. máj. 2. 20:40
A konyakos kacsa elkészítési módja és hozzávalói.