Szalonnás tarjatekercsek recept
80 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Szalonnás tarjatekercsek hozzávalói:
4 szelet csont nélküli sertéstarja,
4 szelet füstölt szalonna,
2 dl tejföl,
2 vöröshagyma,
2 csemegeuborka,
2 tk. mustár,
2 ek. étolaj,
3 ek. vaj,
2 ek. paradicsomsűrítmény,
1,5 l húsalaplé,
1 ek. liszt,
ízlés szerint: patikasó, őrölt fekete bors, fűszerpaprika
A Szalonnás tarjatekercsek elkészítési módja:
A tarjaszeleteket belső oldalukon megsóztam és megborsoztam, majd megkentem mustárral. A hagymát megmostam és karikákra vágtam. Az uborkát felszeleteltem. A hússzeletekre füstölt szalonnát helyeztem, rá uborkát és hagymát, aztán felcsavartam őket és hústűvel rögzítettem. Az olajat nagy serpenyőben felforrósítottam, beletettem 1 ek. vajat, majd a tekercseket minden oldalukról megpirítottam. Hozzáadtam a paradicsomsűrítményt, hirtelen lepirítottam, majd felöntöttem húsalaplével. Lefedve kb. 30 percig főztem. 5 perccel a vége előtt a lisztet elkevertem a megmaradt vajjal és állandóan kevergetve a léhez adtam. Beleöntöttem a tejfölt és fűszereztem. A hústűket kivettem, a tekercseket tálra rendeztem és a mártással kínáltam. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. máj. 3. 21:11
A szalonnás tarjatekercsek elkészítési módja és hozzávalói.