Burgonyás pogácsa recept

A Burgonyás pogácsa hozzávalói:
1 kg rétesliszt
5-6 szem közepes sárga burgonya
1/2 l tej
17 dkg mangalica zsír, vagy margarin
2 tojás
2 tk só
1 csomag élesztő /kocka/

A Burgonyás pogácsa elkészítési módja:
A burgonyát jól megmosom, megtisztítom, enyhe sós vízben megfőzöm, majd áttöröm. Tálba szitálom a réteslisztet, beleteszem a sót, közben az élesztőt tejben felfuttatom, melybe pici cukrot is teszünk. A maradék tejet picit átmelegítem, majd a margarinnal elkeverem, és elkezdem összedolgozni a hozzávalókat, beleteszem a tojást az áttört burgonyát is, és jól átmozgatom, a tálba hagyom letakarom, és duplájára kelesztem. Kb 40 perc Amikor megkelt, szilikon lapra teszem, kinyújtom és pogácsa szaggatóval kiszúrom, formázom Bekapcsolom a sütőt 200 fokra. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük tojással, majd légkeveréssel 15-20 percig sütjük. Jó étvágyat!
Az eredeti recept, zsírral készül, de én ma margarinnal készítettem, nekem így jobban ízlett!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2020. máj. 6. 17:55
A burgonyás pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.