Szaftos gombás csirkecomb recept
50 perc
A Szaftos gombás csirkecomb hozzávalói:
2 nagyobb lecsontozott csirkecomb
8 db közepes barna csiperke gomba
3 kanál kacsazsír
só, mustár, őrölt bors,
2 teás kanál liszt, kevés pirospaprika
A Szaftos gombás csirkecomb elkészítési módja:
A lecsontozott csirkecombot, jól átmossuk, és apró kockákra vágjuk! Kerámia serpenyőben felolvasszuk a kacsazsírt, és rátesszük a felkockázott csirkehúst, picit sózzuk, és elkezdjük párolni, fedő alatt. 10 perc után hozzátesszük a megmosott, kettévágott gombát, kis kanál mustárt, kevés sót, borsot és tovább főzzük, fedő nélkül. Mivel a gomba levet ereszt, kissé párologjon el, ízleljük, sózzuk ha kell. Kicsit sűríteni szokom, 2 teás kanál liszt, 1 kiskanál pirospaprika keveréke, kevés hideg vízzel elkeverve, és folyamatos keveréssel, nehogy becsomósodjon a húsra öntöm, keverem, hogy sima állaga legyen. Kifőtt tésztával tálaltam, de rizzsel is finom! Jó étvágyat!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2020. ápr. 8. 17:09
A szaftos gombás csirkecomb elkészítési módja és hozzávalói.