Brassói apró pecsenye recept

A Brassói apró pecsenye hozzávalói:
50 dkg sertés lapocka
2 kanál kacsa zsír
1 tk majoránna
1 kk mustár
só, őrölt bors, pirospaprika, kevés paradicsom püré

A Brassói apró pecsenye elkészítési módja:
A húst átmossuk, és apró kockára vágjuk. Magas falú serpenyőben felmelegítjük a zsiradékot, majd beletesszük a felkockázott lapockát átforgatjuk, és rátesszük a kanálnyi paradicsom pürét, és a borsot, sózzuk, és elkezdjük párolni.10 perc, ekkor rászórom a majoránnát, és a mustárt, ha kevés a zsiradék tehetünk rá, és kevés vizet, majd főzzük tovább. Mielőtt megpuhul a hús, megszórjuk pirospaprikával, és lesütjük zsírjára, kevergessük, nehogy leégjen, ha kell utána sózzuk! Ma sült krumplival tálaltam. Jó étvágyat!
Savanyúsággal is ehetjük, mi az ecetes hagymát részesítettük előnyben.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2020. ápr. 5. 19:11
A brassói apró pecsenye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.