Kacsamáj sütése recept

egy 5-6 kg-os kacsához tartozó:
kb. fél kg-os kacsamáj
a kacsa kockára vágott hája
a kacsa bőrös hája egészben
kb. 0,5 l húsleves alaplé
6-8 gerezd fokhagyma
A Kacsamáj sütése elkészítési módja:
Egy lábas aljába teszem a hájdarabokat, ráteszem a májat, amit letakarok a bőrös hájjal. Ráöntök annyi levest, hogy éppen ellepje, beleteszem a fokhagymát és fedő alatt 30-40 percig lassan forralom. Kiszedem a májat, s a levet addig forralom fedő nélkül, amíg a víz elfő, s a hájból tepertő lesz.
Végeredmény: csodásan szeletelhető máj, kacsatepertő, kacsazsír.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2020. ápr. 5. 20:12
A kacsamáj sütése elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.