Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kacsamáj sütése recept

Kacsamáj sütése recept

A Kacsamáj sütése hozzávalói:
egy 5-6 kg-os kacsához tartozó:
kb. fél kg-os kacsamáj
a kacsa kockára vágott hája
a kacsa bőrös hája egészben
kb. 0,5 l húsleves alaplé
6-8 gerezd fokhagyma


A Kacsamáj sütése elkészítési módja:
Egy lábas aljába teszem a hájdarabokat, ráteszem a májat, amit letakarok a bőrös hájjal. Ráöntök annyi levest, hogy éppen ellepje, beleteszem a fokhagymát és fedő alatt 30-40 percig lassan forralom. Kiszedem a májat, s a levet addig forralom fedő nélkül, amíg a víz elfő, s a hájból tepertő lesz.

Végeredmény: csodásan szeletelhető máj, kacsatepertő, kacsazsír.


Kategória: Húsételek receptjei


A kacsamáj sütése elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook