Szűz pecsenye, grillezett cukkinival, és tofuval recept
70 perc
A Szűz pecsenye, grillezett cukkinival, és tofuval hozzávalói:
50 dkg szűz pecsenye
2 közepes cukkini
1 doboz füstölt tofu
15 dkg gomba / amilyen van otthon/én shitake gombát használtam
2 kanál kacsa zsír, pici olaj a grillezéshez
sült hús fűszer keverék, fokhagyma, só
A Szűz pecsenye, grillezett cukkinival, és tofuval elkészítési módja:
A húst átmosom, majd másfél centis körökre szeletelem, picit besózom, és megszórom a fűszer keverékkel. A cukkinit is átmossuk, és 1 centis darabokra vágjuk, sózzuk, befűszerezzük, és állni hagyjuk, a tofut is 1 centis darabokra vágjuk, és csak a fűszer keverékkel szórjuk meg. A gombát átmossuk, daraboljuk, átforraljuk 2 perc, leszűrjük. Fél óra érlelés után, a zsírt serpenyőbe felolvasszuk, és beletesszük a fűszerezett húst áthúzzuk mindkét oldalát, ráöntjük a gombát , átforgatjuk, és a ketté vágott foghagymával, pároljuk, és készre sütjük. Közben az asztali grillt bekapcsoljuk 4-es fokozatra, picit átkenjük olajjal, és rátesszük a fűszerezett cukkinit, és a tofut, átsütjük, érdemes egyszerre készíteni, mert a tofu , elkezd keményedni, ha vissza hül. Rizzsel, és frissen készült kovászos uborka, és káposztával fogyasztottuk. Jó étvágyat!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2020. ápr. 25. 18:36
A szűz pecsenye, grillezett cukkinival, és tofuval elkészítési módja és hozzávalói.