Gombás krumpliropogós recept
50 perc
A Gombás krumpliropogós hozzávalói:
60 dkg burgonya,
20 dkg gomba,
1 db vöröshagyma,
10 dkg finomliszt,
1 db tojás,
1 csokor petrezselyem,
étolaj, zsemlemorzsa
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény
A Gombás krumpliropogós elkészítési módja:
A burgonyát megfőztem és burgonyanyomón áttörtem. Amíg főtt a burgonya, addig a hagymát és a petrezselymet finomra aprítottam. A gombát megtisztítottam és apró darabokra vágtam. Két evőkanál olajon üvegesre pirítottam a hagymát. Ezután hozzáadtam a gombát és a petrezselymet. Pirítottam pár percig, amikor langyosra hűlt fűszereztem. Az áttört burgonyába kevertem a tojást, a hagymás, petrezselymes gombát, majd ezután összedolgoztam a liszttel. Kissé ragacsos tésztát kaptam. Evőkanállal egy darabka krumplis tésztát zsemlemorzsában megforgattam, majd lapos pogácsát alakítottam ki belőle. Egy serpenyőben felforrósítottam az olajat. A lapos pogácsák mindkét oldalát ropogósra sütöttem. Papírtörlőre szedtem és azonnal tejföllel kínáltam. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. ápr. 2. 21:16
A gombás krumpliropogós elkészítési módja és hozzávalói.