Sajtos-tejfölös karaj recept
80 perc
A Sajtos-tejfölös karaj hozzávalói:
8 szelet sertéskaraj,
10 dkg sajt,
10 dkg liszt,
3 dl tejföl,
2 tk. mustár,
1 tk. fűszerpaprika,
1 tk. rozmaring,
1 tk. bazsalikom,
3 ek. étolaj,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors
A Sajtos-tejfölös karaj elkészítési módja:
A karajszeleteket kissé kiklopfoltam, fűszereztem, majd lisztbe forgattam. Egy serpenyőben olajat hevítettem és minden hússzeletet mindkét oldalról pár percig elősütöttem. A tejfölt elkevertem a mustárral, a fűszerpaprikával és a zöldfűszerekkel. Belemártottam az elősütött karajszeleteket, aztán kevés zsiradékkal kikent tűzálló tálba raktam. A tetején egyenletesen elosztottam a megmaradt tejfölt, majd megszórtam a reszelt sajttal. A hússzeleteket előmelegített sütőben, 180 fokon alsó-felső sütésen bő egy óra alatt készre sütöttem. Tetszőleges körettel tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. jún. 15. 21:44
A sajtos-tejfölös karaj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.