Mentás zöldborsóleves recept
35 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Mentás zöldborsóleves hozzávalói:
5 dkg vaj,
1 fej vöröshagyma,
70 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is),
1 csipet szódabikarbóna,
1 csokor petrezselyem,
5-6 db mentalevél
kevés tejszín a tálaláshoz,
Ízlés szerint: patikasó, fehér bors, szerecsendió, bazsalikom
A Mentás zöldborsóleves elkészítési módja:
Az apróra vágott hagymát fazékban megdinszteltem a vajon. Hozzáadtam a zöldborsót, elkevertem, felöntöttem kb. 1,5 liter vízzel és fűszereztem. Kb. 20 percig kis lángon főztem majd hozzáadtam a szódabikarbónát. Megszórtam friss bazsalikommal, mentával és petrezselyemmel. Ezután botmixerrel krémesre mixeltettem. Azután még egyet forraltam rajta. Azonnal tálaltam ezt a finom krémlevest, a tányéron kevés tejszínnel meglocsoltam, valamint friss zöldfűszerekkel díszítettem.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. jún. 14. 13:05
A mentás zöldborsóleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.