Disznótoros rakott káposzta recept
90 perc
A Disznótoros rakott káposzta hozzávalói:
1 kg savanyú káposzta,
1 db nagyobb vöröshagyma,
3 ek. étolaj,
3 dl tejföl,
25 dkg rizs,
25 dkg véres hurka,
25 dkg májas hurka,
25 dkg sütnivaló kolbász,
10 dkg reszelt sajt,
ízlés szerint:
patikasó, őrölt színes bors, morzsolt majoránna, babérlevél, fűszerpaprika
A Disznótoros rakott káposzta elkészítési módja:
A káposztát alaposan kiáztattam vízben, majd néhány vágással rövidebbre vágtam. Egy lábasban olajat melegítettem, megdinszteltem az apróra vágott hagymát, majd beledobtam a káposztát és pár percig pirítottam, fűszereztem. Aláöntöttem kb. 1 dl vizet, és puhára pároltam kb. 30 perc alatt. Ezalatt a rizst megfőztem, a hurkákat felkarikáztam. Egy nagyobb méretű tepsit olajjal kikentem. Belefektettem a sült káposzta bő egyharmadát, egyenletesen szétosztottam rajta a megfőtt rizst, ráhelyeztem a hurkakarikákat, és megkentem tejföllel. Erre egy réteg káposztát tettem, majd ráraktam a felkarikázott kolbászt. A maradék káposztát szétterítettem a tetején és egyenletesen eloszlattam rajta a maradék tejfölt, végül a reszelt sajttal megszórtam. 180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső lángon addig sütöttem, amíg a teteje szép aranybarna nem lett.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. jún. 12. 18:34
A disznótoros rakott káposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.