Rapsicleves recept
90 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Rapsicleves hozzávalói:
50 dkg csont nélküli apróvadhús,
40 dkg mirelit vegyes leveszöldség,
20 dkg gomba,
1 db nagy fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1,5 l csontleves,
2 dl tejföl,
2 ek. liszt,
2 ek. tárkonyecet,
1 csokor petrezselyem,
2 ek. étolaj,
1 ek. vaddisznózsír,
ízlés szerint:
patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, babérlevél, tárkony
A Rapsicleves elkészítési módja:
A zsiradékokon üvegesre pároltam a felkockázott vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadtam a kis kockákra vágott húst, néhányszor átforgattam, majd felöntöttem a csontlevessel. Fűszereztem, majd kis lángon fedő alatt félpuhára főztem. Ekkor adtam hozzá a felszeletelt gombát, a zöldségeket és tovább főztem. Amikor a hús megpuhult besűrítettem a liszttel elkevert tejföllel és jól átforraltam. Tálaláskor megszórtam frissen apróra vágott petrezselyemmel és egy pár csepp tárkonyecettel.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. jún. 6. 22:00
A rapsicleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.