Sajtos rakott karfiol recept
50 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Sajtos rakott karfiol hozzávalói:
1 nagyobb fej karfiol,
20 dkg reszelt sajt,
2 dl tejföl,
1 tojássárgája,
6 ek. zsemlemorzsa,
étolaj,
2 dkg margarin (a tepsi kikenéséhez),
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, morzsolt majoránna
A Sajtos rakott karfiol elkészítési módja:
A karfiolt rózsáira szedtem és forró, sós vízben pár percig főztem. Amíg hűlt, a zsemlemorzsát egy kevés étolajon aranybarnára pirítottam. Egy tűzálló tálat kikentem margarinnal. Az aljára szórtam a pirított zsemlemorzsa felét, majd beleterítettem a karfiolrózsákkal. A tejfölt kikevertem a tojássárgájával és a fűszerekkel. A keveréket egyenletesen a karfiolra öntöttem, majd megszórtam a megmaradt morzsával. Ezt követte a reszelt sajt. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütöttem, amíg a sajt pirosra nem sült a tetején.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. jún. 4. 17:42
A sajtos rakott karfiol elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.