Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tejbegríz gombóc recept

Tejbegríz gombóc recept

Elkészítési idő 40 perc

A Tejbegríz gombóc hozzávalói:
3 dl tej,
1 csipet patikasó,
12 dkg búzadara,
4-5 evőkanál cukor (vagy édesítőszer),
2 ek. étolaj
10 dkg zsemlemorzsa,
1 citrom reszelt héja


A Tejbegríz gombóc elkészítési módja:
A tejet a csipet sóval elkezdtem melegíteni. Hozzáadtam a cukrot, a citromhéjat, majd fokozatosan a búzadarát és folyamatosan kevergettem, hogy ne legyen csomós. Amikor elkészült a nagyon sűrű tejbegríz félretettem hűlni. Az olajat egy serpenyőben hevíteni kezdtem, rászórtam a zsemlemorzsát és világosra pirítottam. Kevés vizet is adtam hozzá. A kihűlt és alaposan megkeményedett tejbegrízből vizes kézzel gombócokat gyúrtam és a pirított morzsában meghempergettem. Lekvárral, vagy tejföllel, vagy fahéjas porcukorral meghintve azonnal fogyasztható olcsó, gyors, de nagyon finom csemege. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tejbegríz gombóc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook