Tejbegríz gombóc recept
40 perc
A Tejbegríz gombóc hozzávalói:
3 dl tej,
1 csipet patikasó,
12 dkg búzadara,
4-5 evőkanál cukor (vagy édesítőszer),
2 ek. étolaj
10 dkg zsemlemorzsa,
1 citrom reszelt héja
A Tejbegríz gombóc elkészítési módja:
A tejet a csipet sóval elkezdtem melegíteni. Hozzáadtam a cukrot, a citromhéjat, majd fokozatosan a búzadarát és folyamatosan kevergettem, hogy ne legyen csomós. Amikor elkészült a nagyon sűrű tejbegríz félretettem hűlni. Az olajat egy serpenyőben hevíteni kezdtem, rászórtam a zsemlemorzsát és világosra pirítottam. Kevés vizet is adtam hozzá. A kihűlt és alaposan megkeményedett tejbegrízből vizes kézzel gombócokat gyúrtam és a pirított morzsában meghempergettem. Lekvárral, vagy tejföllel, vagy fahéjas porcukorral meghintve azonnal fogyasztható olcsó, gyors, de nagyon finom csemege. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. máj. 30. 18:18
A tejbegríz gombóc elkészítési módja és hozzávalói.