Meggyes tejfölös piskóta recept
45 perc
A Meggyes tejfölös piskóta hozzávalói:
2 db tojás,
20 dkg porcukor,
1 zacsi vaníliás cukor,
10 dkg vaj,
3 dl tejföl,
30 dkg finomliszt,
1 zacsi sütőpor,
kb. 40 dkg magozott meggy (vagy 1 üveg magozott meggy)
A Meggyes tejfölös piskóta elkészítési módja:
A tojásokat, cukrokat a vajjal géppel habosra kevertem. Ezután hozzákevertem a tejfölt, majd a sütőporral elkevert lisztet. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, elsimítottam és a lecsepegtetett meggyel megszórtam a tetejét. 200 C fokra melegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütöttem. Közben a tetejét betakartam alufóliával, hogy meg ne égjen. Amikor kihűlt, megszórtam kevés porcukorral és már szeleteltem is.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. máj. 27. 18:50
A meggyes tejfölös piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.