Tejfölös bableves tésztával recept





1/2 kg fejtett bab (lehet fagyasztott is),
10 dkg füstölt szalonna,
1 db nagyobb vöröshagyma,
3 nagy gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl,
1 ek. liszt,
10 dkg levestészta,
1 kk. almaecet (el is hagyható),
ízlés szerint:
patikasó, őrölt színes bors, morzsolt majoránna, őrölt kömény, babérlevél
A Tejfölös bableves tésztával elkészítési módja:
A füstölt szalonnát felkockáztam és kissé megpirítottam. Rátettem a felkockázott vöröshagymát és a felszeletelt fokhagymagerezdeket. Pár perc dinsztelés után ment bele a fejtett bab. Néhányszor átkevertem, fűszereztem és felöntöttem kb. 1,5 l vízzel. Kb. félóra főzés után hozzáadtam a levestésztát. Mikor megpuhult a bab, a tejfölből és lisztből habarást készítettem, hozzáadtam a leveshez és forrás után még öt percig főztem. Azonnal fogyasztható. Aki szereti, tehet bele egy pár csepp ecetet is.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. máj. 26. 21:20
A tejfölös bableves tésztával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.