Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejfölös bableves tésztával recept

Tejfölös bableves tésztával recept

Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Tejfölös bableves tésztával hozzávalói:
1/2 kg fejtett bab (lehet fagyasztott is),
10 dkg füstölt szalonna,
1 db nagyobb vöröshagyma,
3 nagy gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl,
1 ek. liszt,
10 dkg levestészta,
1 kk. almaecet (el is hagyható),
ízlés szerint:
patikasó, őrölt színes bors, morzsolt majoránna, őrölt kömény, babérlevél


A Tejfölös bableves tésztával elkészítési módja:
A füstölt szalonnát felkockáztam és kissé megpirítottam. Rátettem a felkockázott vöröshagymát és a felszeletelt fokhagymagerezdeket. Pár perc dinsztelés után ment bele a fejtett bab. Néhányszor átkevertem, fűszereztem és felöntöttem kb. 1,5 l vízzel. Kb. félóra főzés után hozzáadtam a levestésztát. Mikor megpuhult a bab, a tejfölből és lisztből habarást készítettem, hozzáadtam a leveshez és forrás után még öt percig főztem. Azonnal fogyasztható. Aki szereti, tehet bele egy pár csepp ecetet is.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tejfölös bableves tésztával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook