Lilakáposzta saláta recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Lilakáposzta saláta hozzávalói:
1/2 kg lilakáposzta,
1/2 kg fejeskáposzta,
2 db vöröshagyma,
2 ek. almaecet,
1/2 liter víz,
Ízlés szerint: patikasó, cukor vagy édesítőszer, őrölt kömény, babérlevél
A Lilakáposzta saláta elkészítési módja:
A káposztákat vékonyra szeleteltem. Egy tálba tettem és egy kevés sót szórtam rá. A hagymát szintén vékony szeletekre vágtam. Miután a káposzta levet engedett, kinyomkodtam és egy nagyobb tálba tettem a hagymával együtt. Egy edényben felforraltam a vizet, beletettem a fűszereket és az ecetet. Forrás után még forrón a káposztára öntöttem. Lefedtem és megvártam amíg kihűlt. Ezután alaposan megtisztított befőttes üvegekbe porcióztam és lezárva a hűtőbe tettem. Másnap már lehet is fogyasztani, de a hűtőben hetekig is eláll.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. máj. 23. 17:20
A lilakáposzta saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.