Burgonyaropogós recept


50 dkg burgonya,
2 db tojássárgája,
8 dkg finomliszt,
5 dkg zsemlemorzsa,
étolaj a sütéshez
ízlés szerint: patikasó, őrölt szerecsendió
A Burgonyaropogós elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőztem, majd egy tálban áttörtem. Hozzáadtam a tojások sárgáját, a lisztet, ízlés szerint a sót és az őrölt szerecsendiót. Villával jól összedolgoztam és pár percet pihentettem. Majd egy lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagságú hengereket formáltam és 3-4 cm-es darabokra vágtam. Zsemlemorzsában megforgattam őket és forró olajban aranybarnára sütöttem. Önmagában is finom, de sültek köreteként is jó választás. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. máj. 20. 22:54
A burgonyaropogós elkészítési módja és hozzávalói.