Vörös bab tükörtojással recept
25 perc
A Vörös bab tükörtojással hozzávalói:
1 doboz vörösbab-konzerv,
1 db vöröshagyma,
1 db hegyes zöldpaprika,
2 db paradicsom,
20 dkg virsli,
10 dkg cserkészkolbász,
2 db tojás,
2 ek. étolaj
ízlés szerint:
patikasó, őrölt színes bors, petrezselyemlevél, babérlevél, fűszerpaprika
A Vörös bab tükörtojással elkészítési módja:
A hagymát felkockáztam. A megtisztított paradicsomot és a paprikát felszeleteltem. A virslit és a kolbászt karikára vágtam. Egy serpenyőben felhevítettem az étolajat, megdinszteltem rajta a hagymát, rádobtam a virslit és a kolbászt, majd pár percig sütöttem. Hozzáadtam a paradicsomot, a zöldpaprikát és a babérlevelet, kb. 8 percig pároltam egy kevés víz hozzáadásával, fűszereztem. A babot lecsepegtettem és a serpenyőbe öntöttem. Kicsit átmelegítettem, majd a zöldségeket félretoltam, hogy a serpenyőben két szabad helyet kapjak. Ide ütöttem bele a tojásokat, amelyekből tükörtojást sütöttem. Petrezselyemmel meghintve azonnal tálaltam. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. máj. 17. 18:52
A vörös bab tükörtojással elkészítési módja és hozzávalói.