Töltött burgonya recept
45 perc
350 kcal
250 gramm
150 gramm
Hozzávalók
11 db burgonya (közepes) 15 dkg fagyasztott vegyes zöldség 1 nagy doboz tejföl (375 g) 1 db tojás 25 dkg kockázott bacon 15 dkg reszelt sajt 2 db vöröshagyma só bors grill fűszer-keverék petrezselyemzöld (aprított)fokhagyma granulátum
Töltött burgonya
A Töltött burgonya elkészítési módja:
Elkészítés Burgonyákat héjában megfőzzük, majd kicsit lehűtjük, meghámozzuk, félbevágjuk a belsejüket egy kiskanállal kivájjuk.A fagyasztott zöldséget pár perc alatt, forrásban lévő sós vízben félpuhára főzzük. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és egy serpenyőben, a felhevített olajon a baconnel és a zöldséggel összepirítjuk, megfűszerezzük, majd egy tálba tesszük.Hozzáadjuk a pépesre tört, kivájt burgonyát, a t, a tojást és 10 dkg reszelt sajtot, majd fűszerezzük ízlés szerint befűszerezzük, és összekeverjük.A félbevágott burgonyákat megtöltjük a masszával, a tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, majd 190-200 fokon készre sütjük.
Olcsó lakatós csak egy kis oda figyelést igényel nem nehéz könnyű el készíteni.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Barocsi Istvánné, 2020. máj. 10. 15:27
A töltött burgonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.