Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Parasztlángos (kenyérlángos) recept

Parasztlángos (kenyérlángos) recept


Elkészítési idő 90 perc

Kalória 350 kcal
Zsírtartalom 30 gramm
Szénhidráttartalom 10 gramm

A Parasztlángos (kenyérlángos) hozzávalói:
A tésztához: 6 dl tej, 1 csipet cukor, 4 dkg élesztő, 1 kg liszt, só, 2 evőkanál olaj
A tetejére: 3 kispohár tejföl, 4 gerezd fokhagyma, 2 fej lila hagyma, 40 dkg húsos szalonna, só, bors, petrezselyem 


Parasztlángos (kenyérlángos)
A parasztlángos

A Parasztlángos (kenyérlángos) elkészítési módja:
A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A lisztet elkeverjük a sóval és az olajjal, majd hozzáöntjük az élesztős-cukros tejet. Összedolgozzuk és hagyjuk megkelni, majd átgyúrjuk és újra kelni hagyjuk. Ha megkelt, vékonyan olajozott tepsibe helyezzük a 2 cm vastagra kinyújtott tésztát. Megkenjük tejföllel, amibe reszelt fokhagymát teszünk. A tetejére szeletelt lila hagymát és szeletelt szalonnát teszünk, megszórjuk sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel.  180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük és kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.

Vigyázni kell arra, hogy az élesztő jól felfusson, hogy megkeljen jól a tészta, ezért jól ki kell dagasztani hólyagosra.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A parasztlángos (kenyérlángos) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook