Parasztlángos (kenyérlángos) recept
90 perc
350 kcal
30 gramm
10 gramm
A tésztához: 6 dl tej, 1 csipet cukor, 4 dkg élesztő, 1 kg liszt, só, 2 evőkanál olaj
A tetejére: 3 kispohár tejföl, 4 gerezd fokhagyma, 2 fej lila hagyma, 40 dkg húsos szalonna, só, bors, petrezselyem
A parasztlángos
A Parasztlángos (kenyérlángos) elkészítési módja:
A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A lisztet elkeverjük a sóval és az olajjal, majd hozzáöntjük az élesztős-cukros tejet. Összedolgozzuk és hagyjuk megkelni, majd átgyúrjuk és újra kelni hagyjuk. Ha megkelt, vékonyan olajozott tepsibe helyezzük a 2 cm vastagra kinyújtott tésztát. Megkenjük tejföllel, amibe reszelt fokhagymát teszünk. A tetejére szeletelt lila hagymát és szeletelt szalonnát teszünk, megszórjuk sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük és kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.
Vigyázni kell arra, hogy az élesztő jól felfusson, hogy megkeljen jól a tészta, ezért jól ki kell dagasztani hólyagosra.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Barocsi Istvánné, 2020. máj. 3. 05:33
A parasztlángos (kenyérlángos) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.