Kakaós csiga recept

A Kakaós csiga hozzávalói:
0.5 kg finomliszt
2.5 dkg friss élesztő
2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt (kihagyható)
1 db tojássárgája
1 db tojás
2.5 dl tej
4 ek cukor (csapott)
7 dkg vaj
1 csipet só

A Kakaós csiga elkészítési módja:
A lisztet, a csipet sót, cukrot és az elmorzsolt élesztőt összeforgatjuk, majd beletesszük az egész tojást és a plusz egy tojássárgáját, és elkezdjük gyúrni. Hozzáadjuk a tejet, és ha egyöntetű tésztát kaptunk, beledobjuk a vajat is. Tovább dagasztjuk, kb. 10 perc elteltével már nem változik a tészta. Konyharuhával letakarva nagyjából egy óra alatt duplájára kelesztjük. A vajra szórjuk a cukrozott kakaóport. Közepesen feltekerjük a tésztát. Ne legyen túl laza, de ne is legyen teljesen szoros. Következik a feldarabolás: 4-5 centis darabokat kell levágni. A feldarabolt csigákat hagyjuk még 20 percig kelni, a tetejüket lazán megspricceljük tejjel, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: szneszabonoja, 2020. ápr. 29. 19:53
A kakaós csiga elkészítési módja és hozzávalói.