Lángos véreshurkával recept
60 perc
180 kcal
50 gramm
200 gramm
HOZZÁVALÓK:200 g liszt 1 ek tejföl 1 kk só felfuttatott kovász 125 ml tej 15 g élesztő 1 kk cukor 20 ml étolaj 500 g bélből kifejtett
jó minőségű zsemlés véres hurka 3 db bivalymozzarella 100 g Lajta sajt
A Lángos véreshurkával elkészítési módja:
ELKÉSZÍTÉSE: A konyhai gépbe, amelyben van dagasztáshoz alkalmas kar, behelyezzük először a lisztet, a tejfölt, a sót és a felfuttatott kovászt, a tejet, az élesztőt, a cukrot, majd lassú fordulat mellett az étolajat. Hólyagos állagúra kikeverjük. Az első kelesztés után 5 db kis gombócot formázunk, és lisztezett felületen újrakelesztjük. Kinyújtjuk, és bő, forró olajban kisütjük a lángosokat. A megsült lángosra morzsoljuk a hurkamasszát és rátépkedjük a mozzarellát, illetve ráreszeljük a Lajta sajtot is. Kevés szűz olívaolajjal meglocsoljuk a sajtot, és sütőben ráolvasztjuk. Tetejére olajozott miskulancialeveleket helyezünk.
Aki pontosan betartja a leírást semmi problémát nem okoz az elkészítése.Ha nincs konyhai gép lehet kézzel is készíteni.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: Barocsi Istvánné, 2020. ápr. 27. 05:37
A lángos véreshurkával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.