Hajdinafasírt recept
70 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Hajdinafasírt hozzávalói:
1 bögre hajdina (3 dl),
1 fej nagyobb vöröshagyma,
1 db fehér vagy piros paprika,
1 szál közepes sárgarépa,
2 db tojás,
3 ek. étolaj,
zsemlemorzsa
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, friss vagy szárított petrezselyemlevél
A Hajdinafasírt elkészítési módja:
A hajdinát az étolajon kicsit megpirítottam, megsóztam és felöntöttem 3-szoros mennyiségű forró vízzel. Lassú tűzön fedő alatt megfőztem, majd hagytam kihűlni. Belereszeltem a sárgarépát, hozzáadtam a felaprított hagymát, az apróra vágott paprikát, a petrezselyemzöldet, a tojásokat és fűszerekkel alaposan összekevertem. Pogácsákat formáztam, zsemlemorzsában meghempergettem és a tetejüket megkentem tojással. Sütőpapírral bélelt tepsiben alsó-felső lángon 220 C fokon kb. 30 perc alatt készre sütöttem. Fogyaszthatjuk önmagában, de bármilyen körettel is. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. nov. 27. 21:08
A hajdinafasírt elkészítési módja és hozzávalói.