Töltött káposztalevél rántva recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Töltött káposztalevél rántva hozzávalói:
10 db káposztalevél,
10 szelet párizsi vagy gépsonka,
10 szelet trappista sajt,
2 db tojás,
liszt, zsemlemorzsa, étolaj a sütéshez.
A Töltött káposztalevél rántva elkészítési módja:
A káposztaleveleket forrásban levő sós vízben félpuhára főztem, majd hagytam kihűlni. A sajtból 5 x 5 cm-es szeleteket vágtam, a párizsit felszeleteltem vastagabb szeletekre. A kihűlt káposztaleveleket kiterítettem, a vastagabb levélereket kivágtam. Majd ráhelyeztem a párizsiszeletet, a közepére pedig egy szelet sajtot tettem. Ezután becsomagoltam úgy, ahogy a töltött káposztát. A végeit fogvájóval rögzítettem. Ezután a szokásos módon bepaníroztam lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába mártva, majd forró olajban közepes lángon aranybarnára sütöttem. Petrezselymes burgonyával körítettem. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. nov. 24. 21:18
A töltött káposztalevél rántva elkészítési módja és hozzávalói.