Csicseriborsó pörkölt recept
35 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Csicseriborsó pörkölt hozzávalói:
1 db üveges csicseriborsó (40 dkg)
1 db csípős zöldpaprika,
1 db paradicsom,
1 ek. sózott darált paprika (édes),
1 db nagyobb vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
3 ek. étolaj,
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, őrölt fűszerpaprika, petrezselyem levél
A Csicseriborsó pörkölt elkészítési módja:
A vöröshagymát felkockáztam és az olajon megdinszteltem, hozzáadtam a felszeletelt fokhagyma gerezdeket. Utána a felszeletelt zöldpaprikát és a paradicsomot. Pár percig pirítottam, majd hozzáöntöttem a csicseriborsót (lével együtt), a sózott darált paprikát és a fűszereket. Kb. 20 perc alatt kis lángon fedő alatt néha megkevergetve készre pároltam az egészet. Tálalhatjuk bulgurral, kuszkusszal, hajdinával, kifőtt durumtésztával vagy burgonyával ezt a nagyon finom vegetáriánus ételt. jó étvágyat kívánok!
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. nov. 26. 21:21
A csicseriborsó pörkölt elkészítési módja és hozzávalói.