Vadas nyúl recept
130 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Vadas nyúl hozzávalói:
1 egész nyúl feldarabolva,
30 dkg sárgarépa,
30 dkg petrezselyemgyökér,
5 dkg mustár,
1 db vöröshagyma,
3 ek. almaecet,
1 ek. cukor,
2 ek. libazsír,
2 ek. liszt,
3 db babérlevél,
ízlés szerint: patikasó, színes egész bors
A Vadas nyúl elkészítési módja:
Először a páclevet készítjük el. A megtisztított, felszeletelt zöldségeket tegyük fel kb. 8 dl vízben főni a babérlevéllel, a felkarikázott hagymával, egy kevés ecettel, cukorral, sóval és borssal. Kb. 30 perc főzés után, ha kihűlt, szedjük ki a babérleveleket, majd a főtt zöldségeket turmixoljuk össze. Keverjük bele a mustárt, és adjunk hozzá még egy kevés ecetet, ha nem elég pikánsan savanykás. Rétegezzük a nyúldarabokat egy fedeles üvegtálba, öntsük rá a páclevet, és lefedve, hűtőben hagyjuk állni 3 napig. A húst naponta forgassuk meg a páclében, hogy mindenhol egyenletesen érje. A pácolás után tegyük fel az egészet főni egy lábasban. Ha megfőtt a hús, a zsírból és lisztből készítsünk vékony rántást, ha megpirul, forraljuk fel kevés vízzel, majd öntsük rá a húsra. Ha szükséges, még most is tehetünk bele egy kevés ecetet. Még egyszer utoljára forraljuk össze az egészet. Köretként zsemlegombóc vagy kifőtt durumtészta illik mellé. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. okt. 31. 20:52
A vadas nyúl elkészítési módja és hozzávalói.