Mazsolás csirke recept
75 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Mazsolás csirke hozzávalói:
1 közepes nagyságú csirke,
10 dkg biomazsola,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 dl száraz vörösbor,
5 dkg füstölt szalonna,
késhegynyi őrölt szegfűszeg,
1 kk. borsmenta,
4 ek. liszt,
kevés cukor,
ízlés szerint: sült csirke fűszersó
A Mazsolás csirke elkészítési módja:
A megtisztított és feldarabolt csirkét befűszerezzük a fűszersóval, majd belisztezzük. Az apróra vagdalt füstölt szalonna zsírján üvegesre pároljuk a finomra aprított vöröshagymát és a szétzúzott fokhagymát, majd átpirítjuk rajta a csirkedarabok mindkét oldalát. A lével együtt egy hőálló üvegtálba tesszük, ráöntjük a bort, beletesszük a megmosott, leszárazott mazsolát és lefedjük. Előmelegített, 200 C fokos sütőben kb. 55-60 percig pároljuk, ezután a fedőt levéve a tetejét is megpirítjuk. Steakburgonya vagy burgonyakrokett, valamint fejes saláta illik hozzá. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. okt. 30. 16:24
A mazsolás csirke elkészítési módja és hozzávalói.