Póréhagymás csirkemell tokány tésztával recept
40 perc
A Póréhagymás csirkemell tokány tésztával hozzávalói:
másfél csirkemell kockázva
2 nagy póréhagyma zöldjének a zsenge része is
2-3 dl erőleves vagy natúr ételízesítő
3 ek zabliszt + tisztított víz
só, kevés bors
1 ek apróra vágott vagy szárított petrezselyemzöld
1-2 ek tárkony
50 dkg spagetti, penne…
1 ek olívaolaj vagy kókuszzsír
A Póréhagymás csirkemell tokány tésztával elkészítési módja:
Az olajon fehéredésig sütjük a csirkemellet, majd rászórjuk a karikázott póréhagymát, felöntjük a levessel és fűszerezzük. Fedő alatt puhára pároljuk. Ha elérte a kívánt állagot, a liszttel és vízzel habarást készítünk, és készrefőzzük. Kóstolás után még fűszerezhetjük. Közben megfőzzük hozzá a kedvenc tésztánkat.
Arra vigyázzunk, hogy puha legyen a hagyma, de ne főzzük szét, mert nyúlós lesz.
Mindig vegyük figyelembe adagolásnál, hogy friss vagy szárított alapanyaggal dolgozunk.
Kevesebb levessel, plusz 1 dl fehérborral is megbolondíthatjuk az elején.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2019. okt. 31. 12:49
A póréhagymás csirkemell tokány tésztával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.