Sonkás, sajtos penne recept


50 dkg penne durumtészta,
30 dkg főtt sonka,
2 db tojás,
2 dl tejföl,
15 dkg reszelt sajt
1 fej vöröshagyma,
2 ek. étolaj
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, fűszerpaprika
A Sonkás, sajtos penne elkészítési módja:
Az apróra felkockázott vöröshagymát az olajon üvegesre pároltam, megszórtam a paprikával, és felöntöttem kb. 1 dl vízzel. Hozzáadtam a felkockázott sonkát, és pár percig pároltam. A tésztát sós vízben kifőztem, lecsepegtettem, majd elkevertem a sonkás, szaftos raguval. A tojásokat a tejfölhöz kevertem, fűszereztem és a sonkás tésztához adtam. Olajjal kikent és kimorzsázott tepsibe terítettem. Letakartam alufóliával, és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöttem, majd levettem a fóliát, megszórtam egyenletesen a reszelt sajttal és kb. 10 perc alatt készre sütöttem.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. máj. 28. 20:36
A sonkás, sajtos penne elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.