Almás kelt palacsinta recept
Az Almás kelt palacsinta hozzávalói:25 dkg finomliszt,
1 dl tej,
3 dkg vaj,
2 db tojás,
2 dkg friss élesztő,
5 dkg cukor,
1 zacsi vaníliás cukor,
1 ek. citromlé,
2 db nagyobb alma
étolaj a sütéshez
Az Almás kelt palacsinta elkészítési módja:
A tejet a vajjal egy edényben langyosra melegítettem. Belemorzsoltam az élesztőt, és feloldottam benne. A lisztet egy edénybe szitáltam, hozzáöntöttem az élesztős tejet, és a többi hozzávalót az alma kivételével, és sima tésztává kevertem. Az almát meghámoztam, durvára reszeltem és a palacsintamasszához kevertem. Letakarva, meleg helyen kb. fél órát állni hagytam. Kevés olajat forrósítottam egy serpenyőben. Minden palacsintához kb. 2 ek. tésztát tettem a serpenyőbe, és oldalanként kb. 2-2 perc alatt aranysárgára sütöttem a vastag palacsintákat.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. máj. 29. 19:32
Az almás kelt palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.