Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Rántott karfiol sonkamártással recept

Rántott karfiol sonkamártással recept

A Rántott karfiol sonkamártással hozzávalói:
1 kg karfiol

liszt
zsemlemorzsa
tojás
olaj
sonkamártáshoz:
10 dkg sonka
2 tojássárgája
2 ek. margarin
2 ek.liszt
3 dl tejföl


A Rántott karfiol sonkamártással elkészítési módja:
A karfiolt sós vízben félpuhára főzzük, lecsepegtetjük, panírozzuk és olajban kisütjük. A mártáshoz lassú tűzön felolvasztjuk a margarint, majd megszórjuk liszttel, belekeverjük a tejfölt, hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, végül mindezt összekeverjük a tojások sárgájával. Az egészet sűrűre habarjuk. A karfiolt sonkamártással leöntve tálaljuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A rántott karfiol sonkamártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook