Rántott karfiol sonkamártással recept
A Rántott karfiol sonkamártással hozzávalói:1 kg karfiol
só
liszt
zsemlemorzsa
tojás
olaj
sonkamártáshoz:
10 dkg sonka
2 tojássárgája
2 ek. margarin
2 ek.liszt
3 dl tejföl
A Rántott karfiol sonkamártással elkészítési módja:
A karfiolt sós vízben félpuhára főzzük, lecsepegtetjük, panírozzuk és olajban kisütjük. A mártáshoz lassú tűzön felolvasztjuk a margarint, majd megszórjuk liszttel, belekeverjük a tejfölt, hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, végül mindezt összekeverjük a tojások sárgájával. Az egészet sűrűre habarjuk. A karfiolt sonkamártással leöntve tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. ápr. 3. 20:11
A rántott karfiol sonkamártással elkészítési módja és hozzávalói.