Burgonyás csirkemell (a mikróból) recept
A Burgonyás csirkemell (a mikróból) hozzávalói:30 dkg burgonya
7 dl húsleves(egy leveskockából is jó)
15 dkg csirkemell
1 db paprika
10 dkg brokkoli
1 ek. vágott petrezselyem
rozmaring vagy kakukkfű
só, bors
A Burgonyás csirkemell (a mikróból) elkészítési módja:
A tisztított burgonyát egy centis kockákra vágjuk.Mikrózható tálba szórjuk, ráöntjük a húslevest, megszórjuk kakukkfűvel, vagy egy ágacska rozmaringgal és 600 W-on 5 percig sütjük a mikróban, közben egyszer megkeverjük.Míg a burgonya elkészül, a csirkehúst is felkockázzuk, s ha lejár az öt perc, betesszük azt is a tálba.További 3 percre bekapcsoljuk a mikrót. Közben a brokkolit rózsáira szedjük, a paprikát felkockázzuk. Megy ez is a tálba a burgonyához és a húzhoz, és az időkapcsolót újabb 4 percre állítjuk. Ha kész, után sózzuk borsozzuk, és megszórjuk a petrezselyemmel.Aki szereti, tejszínnel is nyakon öntheti.
Ebből a mennyiségből egy adag lesz.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. ápr. 2. 13:35
A burgonyás csirkemell (a mikróból) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.