Sonkával töltött padlizsán recept
A Sonkával töltött padlizsán hozzávalói:4 db padlizsán
10 dkg vaj
kis fej vöröshagyma
2 db paradicsom
25 dkg főtt sonka
10 dkg gomba
10 dkg párolt rízs
2db tojás
2 ek. zsemlemorzsa
só, bors
A Sonkával töltött padlizsán elkészítési módja:
A padlizsánokat hosszába ketté vágjuk, és kivajazott sütőedényben kicsit átsütjük. A husos részét kiszedjük, és apró kockákra vágjuk. Vajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a héjától megfosztott,felkockázott paradicsomot , a padlizsán belsejét és az összevagdalt sonkát.Sóval, borssal ízesítjük, majd átpároljuk. VAjban külön megpirítjuk a gombát és a rízzsel meg a tojásokkal a sonkás keverékhez tesszük. Ez a töltelék kerül a padlizsánokba. Kivajazott tepsibe tesszük őket, megszórjuk zsemlemorzsával és meglocsoljuk vajjal. Szép pirosra sütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. ápr. 1. 09:17
A sonkával töltött padlizsán elkészítési módja és hozzávalói.