Édes-savanyú zöldséges tészta recept
Az Édes-savanyú zöldséges tészta hozzávalói:30 dkg spagetti
70 dkg sárgarépa
4 kisebb csirkemellfilé
kb. 5 dl tyúkhúsleves kockából
3 evőkanál cukor
1 evőkanál fehérbors
2-3 evőkanál balzsamecet
só
Az Édes-savanyú zöldséges tészta elkészítési módja:
Forrásban levő, sós vízben a spagettit kifőzzük. A sárgarépát hosszú, vékony csíkokra metéljük és 2 percig előfőzzük. A levest felforraljuk, beletesszük a húst és 15 percig főzzük. Az aranybarnára olvasztot cukrot 2,5 dl levessel felöntjük, beleszórjuk a borsot és 2 percig főzzük. Sóval és baézsamecettel ízesítjük. A húst a mártásban felmelegítjük, majd kivesszük. Végül a tésztát és a répát a mártásba forgatjuk és a felszeletelt hússal tálra szedjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Dizzz, 2008. ápr. 2. 10:43
Az Édes-savanyú zöldséges tészta elkészítési módja és hozzávalói.