Sajtos-túrós zabpogácsa recept

A Sajtos-túrós zabpogácsa hozzávalói:
10 dkg zabliszt,
10 dkg finom zabpehely,
25 dkg sovány reszelt sajt + a tetejére,
50 dkg sovány túró,
10 dkg vaj,
1 tk. patikasó,
1/2 tk. szódabikarbóna,
1 db tojás a kenéshez

A Sajtos-túrós zabpogácsa elkészítési módja:
A zablisztet és a finom zabpelyhet össze kell morzsolni a vajjal, hozzáadni a sót, a szódabikarbónát, a reszelt sajtot és a túrót, majd az egészet jól összegyúrni. A tésztát kb. 2 cm vastagságúra kell ezután kinyújtani és egy közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatni. A pogácsák tetejét meg kell kenni a tojással és megszórni reszelt sajttal (előtte be is lehet vagdosni). Végül egy sütőpapírral kibélelt tepsiben 190 fokra melegített sütőben kb. 25-30 perc alatt szép pirosra megsütni.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. jún. 13. 21:14
A sajtos-túrós zabpogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.