Teljes kiőrlésű stangli recept
A Teljes kiőrlésű stangli hozzávalói:60 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
1 cs porélesztő
1 ek
2 teáskanál cukor
2 kávéskanál só
1 dl olívaolaj
3 ek napraforgómag
2 ek szezámmag
2 ek lenmag
1 kisebb tojás a kenéshez
A Teljes kiőrlésű stangli elkészítési módja:
Az élesztőt langyos vízben a cukorral felfuttatjuk. A lisztbe beleszórjuk a sót, majd beleöntjük az élesztős tejet, az olajat és a magokat (a lenmagból a stanglik tetejének szórásához tegyünk előtte félre), ezekből dagasszunk szép sima tésztát, amit letakarva egy órán keresztül kelesztünk. A megkelt tésztát két cipóra osztjuk, amelyeket egyenként 3-4 mm vastag körlappá nyújtunk, majd 6 körcikké vágjuk. A körcikkeket a kör közepe felé lévő csúcsukkal felé tekerjük fel szorosan, és formáljunk stanglikat, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk. A stanglik tetejét megkenjük tojással és megszórjuk a félretett magokkal. Még kb fél óráig kelesztjük, majd sütjük.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. júl. 1. 09:03
A teljes kiőrlésű stangli elkészítési módja és hozzávalói.