Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrógombóc meggyöntettel recept

Túrógombóc meggyöntettel recept

A Túrógombóc meggyöntettel hozzávalói:
50 dkg félzsíros túró
15 dkg apró szemű zabpehely
3 db tojás
5 dkg cukor
csipet só

A morzsához:
4 ek olaj
4 ek apró szemű zabpehely
6 ek zsemlemorzsa

A meggyöntethez:
fél kg kimagozott meggy
édesítő ízlés szerint
kis keményítő a sürítéshez


Túrógombóc meggyöntettel

A Túrógombóc meggyöntettel elkészítési módja:
Az áttört túrót összekeverjük a zabpehellyel, a tojással, sóval és a cukorral. Letakarva a masszát 30 percig pihentetjük. Ezután nedves kézzel gombócokat formázunk belőle, és lobogó vízben a felszínre jöveteltől számított 3-4 percig főzzük. Végül szűrőlapáttal kiszedjük mindet, és lecsepegtetjük. Serpenyőben olajat hevítünk, és megpirítjuk rajta a zabpehellyel elkevert zsemlemorzsát. Megforgatjuk a keverékben a gombócokat, azután az elkészített meggyöntettel nyakon öntve tálaljuk. Meggyöntet: A kimagozott meggyet egy teflonlábasban feltesszük forrni, kis forrás után beletesszük az édesítőt, és egy dl vízben elkevert keményítőt. Tűzről levéve, azonnal fogyasztható.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrógombóc meggyöntettel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook