Túrógombóc meggyöntettel recept
A Túrógombóc meggyöntettel hozzávalói:50 dkg félzsíros túró
15 dkg apró szemű zabpehely
3 db tojás
5 dkg cukor
csipet só
A morzsához:
4 ek olaj
4 ek apró szemű zabpehely
6 ek zsemlemorzsa
A meggyöntethez:
fél kg kimagozott meggy
édesítő ízlés szerint
kis keményítő a sürítéshez
A Túrógombóc meggyöntettel elkészítési módja:
Az áttört túrót összekeverjük a zabpehellyel, a tojással, sóval és a cukorral. Letakarva a masszát 30 percig pihentetjük. Ezután nedves kézzel gombócokat formázunk belőle, és lobogó vízben a felszínre jöveteltől számított 3-4 percig főzzük. Végül szűrőlapáttal kiszedjük mindet, és lecsepegtetjük. Serpenyőben olajat hevítünk, és megpirítjuk rajta a zabpehellyel elkevert zsemlemorzsát. Megforgatjuk a keverékben a gombócokat, azután az elkészített meggyöntettel nyakon öntve tálaljuk. Meggyöntet: A kimagozott meggyet egy teflonlábasban feltesszük forrni, kis forrás után beletesszük az édesítőt, és egy dl vízben elkevert keményítőt. Tűzről levéve, azonnal fogyasztható.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. jún. 30. 19:43
A túrógombóc meggyöntettel elkészítési módja és hozzávalói.