Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Meggyes piskóta zablisztből recept

Meggyes piskóta zablisztből recept

A Meggyes piskóta zablisztből hozzávalói:
6 db tojás
2 ek kókuszolaj
1 db citrom reszelt héja és leve
1 csipet só
15 dkg nyírfacukor + édesítő, ha kell még
25 dkg zabliszt
30 dkg friss meggy
2 ek porcukor (a tetejére)


A Meggyes piskóta zablisztből elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját összekeverjük a kókuszolajjal, 1 tk reszelt citromhéjjal és 2 ek citromlével. A tojások fehérjét egy csipet sóval habosra verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a nyírfacukrot, és kemény habbá verjük. A tojássárgájás-kókuszolajos keveréket a tojáshabhoz adjuk, és egy spatulával óvatosan összeforgatjuk. Ezután fokozatosan belekeverjük a zablisztet, és finoman elkeverjük benne. Az így kapott masszát egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben, majd a tetejét kirakjuk a friss magozott meggyel. A piskótát az előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd felszeleteljük, és porcukorral megszórva kínáljuk.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A meggyes piskóta zablisztből elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook