Meggyes piskóta zablisztből recept

6 db tojás
2 ek kókuszolaj
1 db citrom reszelt héja és leve
1 csipet só
15 dkg nyírfacukor + édesítő, ha kell még
25 dkg zabliszt
30 dkg friss meggy
2 ek porcukor (a tetejére)
A Meggyes piskóta zablisztből elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját összekeverjük a kókuszolajjal, 1 tk reszelt citromhéjjal és 2 ek citromlével. A tojások fehérjét egy csipet sóval habosra verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a nyírfacukrot, és kemény habbá verjük. A tojássárgájás-kókuszolajos keveréket a tojáshabhoz adjuk, és egy spatulával óvatosan összeforgatjuk. Ezután fokozatosan belekeverjük a zablisztet, és finoman elkeverjük benne. Az így kapott masszát egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben, majd a tetejét kirakjuk a friss magozott meggyel. A piskótát az előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd felszeleteljük, és porcukorral megszórva kínáljuk.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. jún. 4. 18:35
A meggyes piskóta zablisztből elkészítési módja és hozzávalói.