Túrós finomság sárgabarackkal recept
A Túrós finomság sárgabarackkal hozzávalói:hozzávalók 2 főre
25 dkg túró
1 ev durumliszt
2 tojás
5 dkg vaj
5 dkg nyírfacukor (xilit)
folyékony édesítőszer
1 kk sütőpor
fél citrom reszelt héja
kevés tej
1 csipet só
7-8 szem sárgabarack
mandulaforgács
A Túrós finomság sárgabarackkal elkészítési módja:
elkészítés A vaj felét a xilit felével, és a tojások sárgájával habosra keverjük. Folyamatosan keverve hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a túrót, a liszttel elkevert sütőport. Ha túl sűrű lenne a tészta, kevés tejjel lazítsuk (az állag nagyban függ a túró minőségétől). Egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Óvatosan a túrós masszához forgatjuk a tojásfehérjét. Kivajazott sütőtálba öntjük a tésztát. Kimagozzuk a sárgabarackot, és szépen elrendezzük a tészta tetején. Minden barackra tegyünk egy ici-pici vajdarabkát, szórjuk meg a maradék nyírfacukorral és a mandulaforgáccsal. Előmelegített sütőben süssük. Tűvel ellenőrizzük, átsült-e. sütési hőfok: 180°C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 25 cm
ajánlat
Más gyümölccsel is elkészíthetjük: meggyel, cseresznyével, szilvával, ribizlivel, eperrel. Nyáron éppen azzal, ami a kertben terem, télen saját magam által mélyhűtött gyümölccsel. Mostanra már alaposan leapadt a készlet, csak sárgabarack van. Nagyon szeretem a szilvás változatot, akkor fahéjat is szórok a gyümölcsre.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: c9aa38264e, 2011. okt. 28. 08:06
A túrós finomság sárgabarackkal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.