Pácolt csirkemell recept
A Pácolt csirkemell hozzávalói:4 db csirkemell filé,
3 ek mustár,
5 ek majonéz,
5 ek olaj,
4 ek méz,
5 gerezd fokhagyma,
só,
pirospaprika,
őrölt bors ízlés szerint.
A Pácolt csirkemell elkészítési módja:
Először keverjük össze a mustárt, az olajat, a zúzott fokhagymát, a mézet és a majonézt, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Keverjük jól össze. A csirkemellfiléket mossuk meg, töröljük meg papírtörlővel, vágjuk vékony szeletekre és klopfoljuk ki. A húst tegyük egy mélyebb tálba, öntsük rá az elkészített pácot és hagyjuk állni 1 – 2 órát. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, tegyük rá a húsokat, a megmaradt páccal locsoljuk meg őket, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb 35 percig.
A sütési idő felénél meg is fordíthatjuk a húsokat.
Zöldségkörettel tálaljuk, és salátával.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. jún. 3. 08:55
A pácolt csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.