Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pácolt csirkemell recept

Pácolt csirkemell recept

A Pácolt csirkemell hozzávalói:
4 db csirkemell filé,
3 ek mustár,
5 ek majonéz,
5 ek olaj,
4 ek méz,
5 gerezd fokhagyma,
só,
pirospaprika,
őrölt bors ízlés szerint.


A Pácolt csirkemell elkészítési módja:
Először keverjük össze a mustárt, az olajat, a zúzott fokhagymát, a mézet és a majonézt, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Keverjük jól össze. A csirkemellfiléket mossuk meg, töröljük meg papírtörlővel, vágjuk vékony szeletekre és klopfoljuk ki. A húst tegyük egy mélyebb tálba, öntsük rá az elkészített pácot és hagyjuk állni 1 – 2 órát. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, tegyük rá a húsokat, a megmaradt páccal locsoljuk meg őket, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb 35 percig.

A sütési idő felénél meg is fordíthatjuk a húsokat.

Zöldségkörettel tálaljuk, és salátával.


Kategória: Húsételek receptjei


A pácolt csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook