Csirkés aprópecsenye recept
90 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Csirkés aprópecsenye hozzávalói:
50 dkg csirkecombfilé,
10 dkg bacon szalonna,
10 dkg datolyaparadicsom,
1 db kaliforniai paprika,
10 dkg zsenge zöldborsó,
4 gerezd fokhagyma,
70 dkg burgonya,
2 ek. libazsír,
1 dl étolaj
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, morzsolt majoránna, csemege fűszerpaprika
A Csirkés aprópecsenye elkészítési módja:
Egy nagyobb serpenyőben a kockára vágott burgonyát az étolajban pirulásig sütöttem, majd szűrőkanállal kiszedtem. A zsíron megpirítottam a bacont, majd kiszedtem és félretettem. A visszamaradt zsiradékon megpirítottam a kockára vágott csirkehúst, a felkockázott paradicsomot és a paprikát. Felöntöttem egy kevés vízzel, beletettem a zöldborsót, a fűszereket, aztán addig pároltam, amíg a hús teljesen meg nem puhult és a leve el nem főtt. A csirkés pecsenyét a sült krumplival összeforgatva, a tetején a sült baconnel tálaltam.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. jún. 17. 19:50
A csirkés aprópecsenye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.