Tejfölös sült paprika recept
60 perc
A Tejfölös sült paprika hozzávalói:
30 dkg Kolozsvári szalonna csíkokra vágva
1 jó nagy fej hagyma, vagy 2 kisebb
1 kg paprika (lehet színes is, de ne kaliforniai)
3 kis paradicsom meghámozva
3,5 dl vagy 2 pohár tejföl
A Tejfölös sült paprika elkészítési módja:
A csíkokra vágott szalonnát kiolvasztani, majd a csíkokra vágott (félbe és úgy szeletekre) vágott hagymát, amikor ez már üveges, akkor jöhet rá a darabokra vágott paprika (ízlés szerint darabolva kb. mint a lecsóhoz) és a 3 kis nyúzott paradicsom felkockázva. Addig kell főzni, amíg puha nem lesz a paprika, megkóstolni, ha nem elég sós, akkor mehet rá só. Ha puha a paprika, akkor a tejföl is mehet bele, felforralni és máris kész.
Érzékeny gyomrúak ne egyék kenyér nélkül.
A mennyiség növelhető, ha ízlett :)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4726e582cf, 2007. júl. 11. 12:49
A tejfölös sült paprika elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.