Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Tejfölös sült paprika recept

Tejfölös sült paprika recept

Elkészítési idő 60 perc

A Tejfölös sült paprika hozzávalói:
30 dkg Kolozsvári szalonna csíkokra vágva
1 jó nagy fej hagyma, vagy 2 kisebb
1 kg paprika (lehet színes is, de ne kaliforniai)
3 kis paradicsom meghámozva
3,5 dl vagy 2 pohár tejföl


A Tejfölös sült paprika elkészítési módja:
A csíkokra vágott szalonnát kiolvasztani, majd a csíkokra vágott (félbe és úgy szeletekre) vágott hagymát, amikor ez már üveges, akkor jöhet rá a darabokra vágott paprika (ízlés szerint darabolva kb. mint a lecsóhoz) és a 3 kis nyúzott paradicsom felkockázva. Addig kell főzni, amíg puha nem lesz a paprika, megkóstolni, ha nem elég sós, akkor mehet rá só. Ha puha a paprika, akkor a tejföl is mehet bele, felforralni és máris kész.

Érzékeny gyomrúak ne egyék kenyér nélkül.
A mennyiség növelhető, ha ízlett :)


Kategória: Egytálételek receptjei


A tejfölös sült paprika elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook