Gesztenyetekercs recept
60 perc
A Gesztenyetekercs hozzávalói:
30 dkg Ráma margarin
20 dkg porcukor
2 evőkanál kanál keserű kakaó
2 tojás
1 csomag vaníliáscukor
80 dkg gesztenyemassza
A Gesztenyetekercs elkészítési módja:
A margarint, a porcukrot a két kanál kakaót a két tojás sárgáját és a vaníliáscukrot jól kikeverjük, majd a felvert tojások fehérjét hozzákeverjük kanalanként. Majd kis rum vagy rumaroma is kerülhet bele. A gesztenyemasszát vizes konyharuha között kinyújtjuk - ha 3 db-ból áll, akkor a keskenyebbik oldalukat összeillesztve nyújtjuk, hogy egybe "olvadjanak". A kinyújtott gesztenyemasszára rákenjük a kissé meghűtött krémet és feltekerjük. A tetejére is kerülhet krém, ízlés szerint. Hűtés után fogyasztható. Vékony szeleteket (5-8 mm vastagat maximum) szeletelünk (két szelet bőven elég egy embernek :)) és sok tejszínhabbal tálaljuk, mert elég édes magában.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4726e582cf, 2007. máj. 11. 19:44
A gesztenyetekercs elkészítési módja és hozzávalói.